image
 |  2 14 Грудня 2020 | 10:09

Українські моряки вийшли на акцію протесту під Офісом Президента (ФОТО)

Українські моряки 14 грудня вийшли на акцію протесту проти корупції у сфері морського дипломування. Мітинг під назвою «Моряки проти корупції» відбувся біля будівлі Офісу Президента.

Про це повідомляє «24 канал».

Моряки з різних міст приїхали на протест з вимогою в терміновому порядку прийняти наказ про спрощену систему дипломування. Керівниця ГО «Українське об'єднання моряків» Христина Король розповіла, що міністр інфраструктури Владислав Криклій обіцяв це зробити 10 листопада. Втім відповідного наказу немає й досі.

«Моряки мають платити до 8 тисяч доларів за документи», – Король.

За її словами, на сьогодні моряк самостійно не може отримати жоден морський документ. Ціна пакету морського робочого диплому буде коливатися від 7 до 8 тисяч доларів.

«На жаль, моряки змушені виїжджати з України і шукати можливості зробити ці документи в інших країнах», – пояснила вона.

Очільниця «Українського об'єднання моряків» заявили, що всі протестувальники звертаються до міністра інфраструктури та президента. Високопосадовці мають звернути увагу на глобальну корупційну проблему, яка склалася в системі дипломування моряків.

«На жаль, ми вже довго боремося, але нас просто ігнорують і не хочуть слухати. З кожним днем ситуація все погіршується», – наголосила вона.

Наразі відомо, що до мітингувальників виходили представники Офісу Президента. Вони пропонували, аби посадовці забрали в учасників акції відповідні документи для ознайомлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мінську знову затримали понад 300 протестувальників

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити