image
 |  0 8 Січня 2023 | 11:22

Українські підприємства скорочуватимуть працівників: у якій галузі найгірший прогноз

В Україні очікують на скорочення працівників у всіх секторах економіки.

Найпесимістичніші прогнози стосуються будівельної галузі, свідчать результати опитування керівників підприємств, проведеного Національним банком України (НБУ).

Загальні настрої бізнесу погіршилися через наслідки активних бойових дій. Вплинули також російські теракти проти критичної інфраструктури України. Усе це призводить до скорочення виробництва й падіння реальних доходів людей.

"Респонденти налаштовані на зменшення обсягів виробництва товарів (послуг), обсягів нових замовлень на продукцію, товарообігу, обсягів запасів сировини й матеріалів. Попит на робочу силу все ще слабкий. Респонденти всіх секторів налаштовані на скорочення чисельності працівників", – ідеться в повідомленні НБУ.

Найстриманіші оцінки своєї діяльності дають підприємства будівельної сфери. Їм нині заважає низький попит на житло, зростання виробничих витрат, перебої з енергопостачанням та інші чинники.

"Погіршилися оцінки обсягів виконаних будівельних робіт, збереглися високі очікування зростання цін на власну продукцію. Підприємства будівництва вказали на погіршення доступності підрядників. У секторі очікується суттєве скорочення загальної кількості працівників", – ідеться в повідомленні.

Скорочення чисельності працівників також очікують у промисловості й торгівлі. А найоптимістичніші очікування у підприємств сфери послуг.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити