image
 |  2 16 Грудня 2018 | 14:38

Українські священослужителі в Криму остерігаються «помсти за томос»

Припускають, що після отримання Україною томосу підконтрольна Росії влада Криму може почати мстити церкві Київського патріархату.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на архієпископа Сімферопольського і Кримського дотеперішньої Української православної церкви (Київського патріархату) Климента (Куща).

«На одній зустрічі Аксьонов (Сергій Аксьонов, очільник російського уряду Криму – ред.) сказав, що владика Лазар просив не чіпати, тому що є побоювання, що якщо на території Криму будуть якісь протиправні рухи щодо церкви Київського патріархату, це може відобразитися на храмах Московського патріархату на материковій Україні. Після отримання томосу ніщо і ніхто не може стримувати (представників російської влади півострова – ред.), крім Бога. Так, дійсно, можуть бути більш жорсткі дії відносно до церкви Київського патріархату після прийняття томосу», – вважає священослужитель.

Архієпископ Климент також зауважив, що буде боротися за свою паству, в тому числі і через суд. Уже подано позов до Європейського суду з прав людини, в якому йдеться про обмеження прав релігійної громади.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити