image
 |  88 28 Лютого 2024 | 13:19

Українські військові не мають достатньо боєприпасів - Держдеп США

Ситуація на фронті в Україні нині є "надзвичайно серйозною".

Українським військам не вистачає озброєння. У тому числі через те, що американський Конгрес уже кілька місяців не може проголосувати за виділення Україні допомоги. Про це заявив речник Державного департаменту Сполучених Штатів Метью Міллер, повідомляє "Радіо Свобода".

"Ситуація зараз є надзвичайно серйозною. Українські військові не мають достатньо боєприпасів, необхідних для відбиття російської агресії. Вони продовжують хоробро боротися. У них все ще є зброя та боєприпаси, які вони можуть використати, але їм доводиться розподіляти їх, тому що Конгрес США не спромігся вжити заходів", - сказав Міллер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники вночі знищили 10 з 10 безпілотників

За його словами, у США очікують, що протягом цього року українські війська продовжуватимуть "сміливо боротися, досягатимуть успіхів, але їм буде набагато важче, якщо вони не матимуть доступу до необхідних боєприпасів".

Міллер також нагадав, що президент США Джо Байден наполягає на виділенні додаткової допомоги Україні.

"Ми знову закликаємо Конгрес виконати свій обов'язок провести це голосування та надати допомогу українській армії", - наголосив речник Держдепу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити