image
 |  5 24 Червня 2021 | 10:08

Українським АЗС встановили нову граничну вартість пального: яка максимальна ціна на бензин та дизель?

Міністерство економіки України опублікувало нову граничну вартість бензину та дизельного пального, від якої АЗС можуть встановлювати свою націнку. Зміни відбулися в бік подорожчання.

Про це повідомляє «ТСН» з посиланням на офіційний сайт відомства.

Зазначимо, що востаннє ці дані оновлювалися 14 червня. Тоді вони були на рівні 22,09 грн і 25,82 грн відповідно. Таким чином, середні ціни зросли на 14 коп. і 2 коп./літр відповідно.

«На підставі розрахунків акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія Нафтогаз України» визначена середня вартість 1 літра дизельного пального ULSD 10 ppm, яка становить 22,23 гривень, і 1 літра бензину автомобільного GASOLINE 10 ppm, яка становить 25,84 гривень за літр», - йдеться в повідомленні.

Із урахуванням граничних торговельних націнок максимальна ціна на «звичайний» бензин в роздрібних мережах не повинна перевищувати 30,84 грн/л, на «звичайне» дизпальне - 29,23 грн/л. Оприлюднення «Мінекономіки» середніх цін одного літра ДТ і бензину буде проводитися щомісяця - 3, 13 і 23 числа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали категорії населення, яким обіцяють дати змогу викупити земельні ділянки

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити