image
 |  0 18 Листопада 2021 | 13:08

Український Ан-12 доставив у Німеччину заарештовані елітні автомобілі (ФОТО)

З аеропорту Бориспіль минулими вихідними був відправлений до Німеччини літак, на борту якого знаходилися автомобілі Lamborghini та Rolls Royce. Дане майно виступає речовими доказами у справі про міжнародну схему шахрайства.

Про це у Facebook повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедиктова.

За її словами, транспортні засоби передані Офісом генерального прокурора компетентному органу ФРН на запит про надання правової допомоги у справі щодо масштабної міжнародної шахрайської схеми, пов’язаної з інвестуванням у неіснуючі фінансові продукти.

“Розслідуванням встановлено, що цей злочин організований громадянами України, а фактично був скоєний у Німеччині, Болгарії, Сербії та інших європейських країнах. Більшість учасників злочинної організації викрито та затримано на територіях іноземних держав та в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусь припиняє постачати електроенергію в Україну

Компетентними органами ФРН встановлено, що Lamborghini Aventador SJV вартістю 621 тис. євро та Rolls Royce Phantom вартістю 451 тис. євро є доказами того, що вони придбані за рахунок коштів, отриманих внаслідок шахрайських дій. На запит німецьких колег наші правоохоронці знайшли автомобілі та забезпечили накладення арештів на них у рамках міжнародного співробітництва. Найскладніший етап – їхнє транспортування до Німеччини”, – написала Венедиктова.

Вона зазначила, що подібна передача іноземним правоохоронним органам елітних авто є першою з часу приєднання України до багатосторонньої конвенції у кримінально-правовій сфері.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити