image
 |  2 29 Грудня 2020 | 18:12

Український дельтаплан з контрабандою цигарок розбився в Польщі

У Польщі впав дельтаплан, яким керував 44-річний українець. Поруч з дельтапланом прикордонники виявили кілька коробок з контрабандними сигаретами на загальну суму понад 112 тисяч злотих (понад 800 тисяч гривень). Пілота госпіталізували.

Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Надбужанського відділу прикордонної служби.

"Під час цих заходів недалеко від міста Волчин у Влодавському повіті був виявлений розбитий мотопланер, розкидані навколо нього пакети і людина, яка була пілотом. Через отримані травми чоловіка негайно доставили в лікарню, де йому надали необхідну медичну допомогу. Прикордонники встановили, що він 44-річний громадянин України. Уламки моторизованого дельтаплана зафіксовані. У найближчих ящиках контрабандні сигарети (8 тисяч пачок) на суму понад 112 тис. злотих", - йдеться в повідомленні. 

Як підозрюють прикордонники, погрузка і зліт цього літака відбулися через східний кордон країни, а самі сигарети повинні були бути скинуті без приземлення на польській стороні біля прикордонної річки Буг.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині СБУ блокувала діяльність угруповання, яке тероризувало жителів регіону (ФОТО)

"У справі порушено попереднє провадження. 44-річний громадянин України буде притягнутий до відповідальності за контрабанду сигарет і незаконний перетин державного кордону з використанням літака, що карається позбавленням волі на строк до 5 років. 24 грудня цього року на автомобільному прикордонному переході в Дорохуську іноземець був переданий прикордонним службам України", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, в пункті пропуску "Шегині-Медика" з Республіки Польщі 33-річний українець намагався незаконно провезти в країну штучні зуби.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити