image
 |  4 23 Квітня 2020 | 13:09

Український літак привіз до Польщі китайські маски з фальшивими сертифікатами

Минулого тижня український літак Ан-225 "Мрія" доставив з Китаю до Польщі 7 мільйонів медичних масок. На них виявились підроблені сертифікати.

Президент польської транснаціональної корпорації KGHM Polska Miedź Марцін Хлудзіньскі, чия компанія оплатила медичний вантаж, опублікував у своєму Twitter пост, що маски, імпортовані з Китаю, "мають усі необхідні сертифікати і працюють в лікарнях", пише "Європейська правда".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вивезли 152 тонни 861 кілограм медичних масок: як влада позбавила Україну засобів захисту, а бюджет – мільйонів

У твіт Хлудзіньскі додав фотографії документів, розкриваючи ім'я однієї з компаній, що виробляли маски - Guangdong Nafei Industrial Holding Co. Ltd. Як пише газета, компанія працює в сфері виробництва паперу, а сертифікат зі знаком CE для масок був виданий італійською компанією Ente Certificazione Macchine (ECM).

Однак 3 квітня компанія ECM опублікував повідомлення, у якому заявила, що не є уповноваженою у сфері засобів індивідуального захисту та не видає сертифікати CE. Якщо це правда, виявляється, що сертифікати підроблені китайськими виробниками.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити