image
 |  4 25 Жовтня 2021 | 22:46

Український суддя присудив двом крадіям читання Шевченка

В Одесі суддя визнав винними двох молодиків 19 та 23 років у крадіжці магнітоли та присудив їм читати твори Тараса Шевченка, Марка Твена та Джека Лондона.

Про це свідчить Єдиний реєстр судових рішень.

В Одесі судили двох людей – 19-річного одруженого сім’янина з дитиною та його 23-річного спільника.

Їм обрали умовне покарання на рік, а також зобов’язали прочитати "Пригоди Тома Соєра" та "Пригоди Гекльберрі Фінна" Марка Твена, "Біле Ікло" Джека Лондона та "Минають дні, минають ночі…" Тараса Шевченка.

Згідно з матеріалами справи, старший хлопець навчався в інтернаті, матір не знав, а у батька інша сім’я. Підсудний працює у селі різноробом.

Молодший має неповну середню освіту, живе з мамою та вітчимом у багатодітній сім’ї, має трьох молодших братів. Не навчався, одразу пішов працювати – працює різноробом та забезпечує свою родину. Обоє не були судимими.

Слідство визнало, що вони "не є суспільно небезпечними, які здатні на системне вчинення кримінальних правопорушень".

Як зазначає "УП", під час допиту стало відомо, що ініціатором був старший із них. Йому потрібні були гроші, щоб дістатися до Білгород-Дністровського, де йому оформлювали документи в сільраді на житло. У цьому будинку він зараз власноруч робить ремонт.

На той час він працював на багатоповерхівці в Одесі, де йому платили близько 500 грн на тиждень. Коли прийшов час зарплатні – йому її не видали, а виконроб відповів, що їх витратив на свої потреби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін повідомив дату відсторонення від роботи невакцинованих вчителів та інших бюджетників

"Допитуючи обвинувачених в судовому засіданні, судом встановлено, що вони фактично за своїм розвитком, ще неповнолітні діти, хоча і мають відповідний вік. Відповідаючи на питання сторін та суду, обвинувачений ОСОБА_1 очевидно не розуміє всіх наслідків можливої кримінальної відповідальності за вчинення правопорушення проти власності. Загалом відносини власності для обох обвинувачених є певною прогалиною в знаннях. І це не є дивним, оскільки вихованням обох обвинувачених вочевидь займались не достатньою мірою.

Про це свідчить в тому числі мова, побудова речень, малий словниковий запас слів, самі висловлювання, створення складних речень для пояснення своїх думок, точніше відсутність можливості і навіть здатності побудови в умі складного речення. Про певну дитячу, майже нерозумну для дорослої людини поведінку свідчить також і обставини правопорушення, які показують, що вчинення крадіжки обвинуваченими відбувалось при наявності з собою всіх документів, які посвідчують особистість кожного (паспорти та інші документи). При цьому вказані документи були залишені у рюкзаку на місці скоєння правопорушення", - йдеться в ухвалі суду.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити