image
 |  2 13 Лютого 2021 | 15:12

Українці найбільше у світі незадоволені владою через боротьбу з епідемією

Україна посіла 1-ше місце за рівнем невдоволеності населення діями влади в питанні боротьби з коронавірусом.

Про це свідчать дані міжнародного опитування Gallup International.

Незадоволені урядом виявились 77% українців. В середньому невдоволені діями влади у світі 42%, задоволені - 54%.

Минулі 3 опитування показали, що люди схвалювали дії урядів щодо боротьби з коронакризою. Але в кінці 2020 року довіра до влади послабилась.

"Громадяни США, Європи та Латинської Америки, навпаки, зараз найкритичніше ставляться до того, як їхні уряди розв'язують проблеми, пов'язані з поширенням коронавірусу. Незадоволеність урядом особливо висока з точки зору управління коронакризою в Україні - 77 відсотків, Боснії і Герцеговині, США, Іспанії, Великій Британії – там понад 2 третини респондентів повідомляють про незадоволення урядом", - зазначають соціологи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада забрала акредитацію в журналістів каналів Медведчука

Усього було опитано 44 796 осіб у 47 країнах світу. У кожній країні протягом жовтня-грудня 2020 року було проведено співбесіду з представницькою вибіркою з приблизно 1 тис. чоловіків та жінок, або особистим шляхом, телефоном або через інтернет. Похибка опитування становить від + 3-5% на рівні 95% довіри.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити