image
 |  7 3 Червня 2022 | 20:23

Українці не уповноважували Зеленського перетворювати Україну в політичний рай для «хороших рускіх», - депутат Волиньради

Від початку повномасштабної агресії росії проти України я утримувався від критики дій влади і особисто президента Зеленського. Хоча приводів - більш ніж достатньо. Але зараз просто не можу змовчати. Вважаю термінове надання українського громадянства російському журналісту Невзорову актом, який принижує Україну і усіх, хто проливає кров за її свободу. Це - прояв малоросійства і внутрішніх комплексів влади з елементами страшної політичної короткозорості.

Нам знову намагаються пропихнути ідею про "хороших рускіх". Перетворити Україну на притулок для емігрантів з росії. Але "хороших рускіх" не існує. Те, що Невзоров критикує Путіна, хоча перед цим був його довіреною особою на виборах, не дає права ставати громадянином України. Громадянство України треба заслужити. Вивчити українську мову, історію. Чому інші іноземці, які воюють і проливають кров за Україну, так і не отримали українського громадянства? Якщо виходити з логіки Зеленського, що Невзоров критикує Путіна, то може потрібно надати громадянство Гіркіну, який також послідовно жорстко критикує Путіна? Чи Овсянніковій, яка стояла біля витоків російської шовіністичної імперської пропаганди і роками поширювала антиукраїнську істерію?

Зеленський забуває, що він не монарх-самодержець, який вправі роздавати громадянство кому схоче. Він - виборна персона і представляє Українську державу. Українська нація не уповноважувала Зеленського перетворювати Україну в політичний рай для російських емігрантів. Чому ці рускі не борються з режимом у себе вдома? А їдуть в Україну і розповідають як нам потрібно жити.

У 1918 році багато росіян втекло в Україну, рятуючись від більшовиків. Вони масово осіли в Києві. А гетьман Скоропадський навіть заповнив ними посади у органах влади. Про що потім дуже пошкодував. Росіяни не стали українцями. Вони стали могильниками української державності. На жаль, історія нічому не вчить українську владу. І це лякає.

Анатолій ВІТІВ

депутат Волинської обласної ради, голова Волинської обласної організації ВО «Свобода»

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити