image
 |  2 29 Серпня 2020 | 17:04

До виборів? Українці почнуть отримувати великі доплати до пенсії

Пенсіонерам в Україні планують встановити щомісячні доплати в 2021 році – це стосується громадян у віці 75-80 років.

Такий проект постанови Кабінету міністрів “Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремих категорій осіб у 2021 році” підготувало Мінсоцполітики, і зараз документ знаходиться на узгодженні профспілок.

На сайті Федерації профспілок закликали українців у разі наявності пропозицій та зауважень направити їх до 1 вересня на електронну адресу Федерації для узагальнення та підготовки відповіді.

ЯКІ ГОТУЮТЬ НАДБАВКИ ДО ПЕНСІЇ ТА КОМУ

У міністерстві соціальної політики пропонують встановити з 1 березня 2021 року щомісячну компенсаційну виплату до 500 гривень пенсіонерам після досягнення 80-річного віку, у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати 2020 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від самогубства більше, ніж від коронавірусу: оприлюднили статистику смертності на Волині

При цьому якщо з урахуванням такої виплати розмір пенсії не досягає 2600 гривень громадянам нададуть додаткову доплату до пенсії.

Крім того, планують також встановити з 1 липня 2021 року щомісячну компенсаційну виплату до 400 гривень 75-річним пенсіонерам до досягнення 80-річного віку, у яких пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати 2020 року.

Якщо з урахуванням цієї виплати розмір пенсії не досягає 2500 гривень, їм нададуть додаткову доплату до пенсії.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити