image
 |  2 27 Березня 2020 | 12:35

Українці працюють над додатком для виявлення симптомів коронавірусу

Мобільний додаток, що допомагає визначити симптоми COVID-19 розробляє Український інститут майбутнього (UIF).

Винахід також інформуватиме всіх, хто контактував з потенційним хворим, повідомив виконавчий директор Українського інституту Майбутнього (UIF) Віктор Андрусів на сторінці в Facebook.

У найближчі дні в UIF вже планують опублікувати веб-версію додатка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міщенко: Скасувавши фінансування парламентських партій, медицина отримає 280 мільйонів

За словами директора, серед ключових функцій програми: тест симптомів; інформування всіх, хто контактував з потенційним хворим; інформування користувача про перелік кроків, які необхідно зробити у разі підозри на COVID-19; попередній запис в лікарні, аптеки, магазини; геолокація найближчих випадків захворювання; допомога іншим; push-повідомлення про важливі новини і інформацію про COVID-19; корисні посилання і контакти.

Співкерівник Штабу боротьби з поширенням епідемії коронавирусу в Києві, власник Doc.ua Ігор Ліскі закликав ІТ-бізнес приєднатися до розробки програми UIF і профінансувати його запуск.

"Велике прохання до ІТ-бізнесу долучитися до цього проекту. Це дозволить скоординувати допомогу звичайних українців лікарям, незабезпеченим верствам населення і самим собі", - написав він у Facebook.

Як підкреслює Ліскі, в першу чергу розробникам необхідна експертиза, допомога за погодженням архітектури та пошуку помилок в додатку.

"Хто може швидко і якісно" записати "або профінансувати, звертайтеся до Віктора Андрусіва", - підкреслив бізнесмен.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити