image
 |  0 28 Квітня 2020 | 12:11

Українці просять передати Києво-Печерську лавру ПЦУ

Необхідні для розгляду 25 тис. голосів набрала електронна петиція на сайті президента Володимира Зеленського, в якій його просять припинити використання Києво-Печерської лаври Російською православною церквою в Україні.

Зеленському пропонують розірвати договір оренди і передати храм ПЦУ, - пише "Інтерфакс-Україна".

"Києво-Печерська лавра тисячу років є однією з найбільших святинь українського народу. Православна церква України (ПЦУ) - автокефальна православна церква на території України, п'ятнадцята в диптиху. Константинопольська церква вважає ПЦУ єдиною канонічною правонаступницею Київської митрополії. ПЦУ утворилася в результаті об'єднання трьох українських православних церков: УПЦ КП, УАПЦ та УПЦ МП. Цілком справедливо, щоб духовну святиню використовувала православна конфесія, яка визнана православним світом автокефальної православної церкви на території України ", - написали в тексті петиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманій на хабарях заступниці начальника відділу ГУ Нацполіції Волині повідомили про підозру

15 квітня її розмістив на сайті президента Олексій Кравчук.

Автор петиції вважає, що в свою чергу УПЦ (МП) не є автокефальною православною церквою на території України.

"Крім того, високі церковні ієрархи Української православної церкви Московського патріархату були неодноразово помічені в висловлюваннях і діях, спрямованих проти українського народу", - вказав він, навівши як приклад в тексті близько двох десятків подібних, на його думку, фактів.

Ініціатор петиції переконаний, що, з урахуванням усього викладеного, використання Києво-Печерської лаври УПЦ (МП) мають припинити шляхом розірвання договору оренди, і передати ПЦУ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити