image
 |  2 25 Лютого 2020 | 09:32

Українці з «каpантинного» лайнера Diamond Princess, де помеpло 4 пасажиpів, не хочуть повертатись в Україну

Майже всі українці, що перебувають на круїзному лайнері Diamond Princess, не збираються евакуюватися в Україну. Тим часом, четвертий пасажир круїзного лайнера Diamond Princess помер від коронавірусу.

Про це повідомив начальник відділу менеджменту кризових ситуацій Департаменту консульської служби МЗС Максим Коваленко.

Зазначається, що на лайнері перебувало 25 громадян України, двоє з яких зараз у лікарні. Всі вони — члени екіпажу.

«Їхні зобов’язання визначаються контрактом, також враховується їхнє бажання. Поки що 24 з них повідомили, що не мають наміру зараз повертатися в Україну. Ще з одним українцем ще встановлюється контакт», — повідомив представник МЗС.

За словами Коваленко, посольство, МЗС і МОЗ готові до того, що думка українців може змінитися. У такому випадку планують вживати відповідні заходи.

Питання, чи повертатися в Україну, буде вирішуватись насамперед самими громадянами та власником судна, зазначив представник зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, в Україні не зафіксували жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу COVID-19 станом на 24 лютого, повідомило Міністерство охорони здоров’я.

Водночас коронавірус зареєстрували в Китаї та ще 29 країнах світу.

Як зазначає «УНН», попри пройдений пік поширення вірусу у Китаї генеральний директор ВООЗ Брюс Ейлвард заявив, що небезпека повторного спалаху хвороби в КНР як і раніше не усунена і найбільш ризикованим на поточному етапі слід вважати самозаспокоєння і впевненість в тому, що пневмонія переможена.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На «каpантинному» лайнері Diamond Princess в Японії – вже 218 заражених коронавірусом

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити