image
 |  0 29 Вересня 2020 | 18:47

Українцям розповіли, коли подорожчає електроенергія

До кінця року електроенергія для населення однозначно не дорожчатиме. Скоріше за все, ціна не буде змінюватися протягом усього опалювального періоду, розповів Gazeta.ua експерт з енергетики Геннадій Рябцев.

"Роздрібний тариф на електричну енергію для населення визначається спеціальними зобов'язаннями, покладеними Кабінетом міністрів на Енергоатом та Укргідроенерго. Вони діятимуть щонайменше до 1 січня 2021 року. Скоріше за все, уряд продовжить їх до кінця опалювального сезону 2020-2021 років", - говорить Рябцев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер відомий український фотограф Віктор Марущенко

Українці, які споживають менш як 100 кВт на місяць, платять 90 коп./кВт. Якщо електроенергії використовують більше, то кіловат обходиться у 1,68 грн.

"Тарифи зростуть, якщо спецобов'язки скасують. Оператори неодноразово наголошували, що доводиться торгувати електричною енергією на межі собівартості. Водночас у деяких сусідніх країнах роздрібні тарифи удвічі вищі. Щоправда, ресурс повинен бути доступним для більшості споживачів. Інакше ціна буде не ринковою, а тому несправедливою. Тому тарифи на електрику в Україні все ж таки мають бути нижчими, ніж середні в Європі. Це пов'язано з рівнем добробуту українців", - підсумував Рябцев.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити