image
 |  0 16 Лютого 2020 | 15:53

«Укроборонпром» відхилив найдешевшу пропозицію діючого постачальника газу

Державний концерн «Укроборонпром» 12 лютого оприлюднив намір укласти угоду з ТОВ «Укр газ ресурс» на постачання природного газу на підприємства концерну на 204,76 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро», - передають Наші гроші.

Пропозиція фірми «Укр газ ресурс», що належить зятю Миколи Злочевського Андрію Кучкову, не була найдешевшою. В ході аукціону за участі восьми компаній найдешевшу пропозицію зробило ТОВ «Тех пром газ» – 197,00 млн грн.

Однак тендерний комітет відхилив пропозицію, дешевшу майже на 8 млн грн. В «Укроборонпромі» пояснили це невідповідністю «Тех пром газу» кваліфікаційним критеріям: наявність 10 діючих договорів з постачання та надання листа-відгуку від замовника по виконанню аналогічного договору у сумі не менше 40 млн грн без ПДВ. У «Тех пром газу» виявилось всього два діючих договори, а наданий лист від ПАТ «Дніпровський завод мінеральних добрив» не влаштував «укробооронпромівців»:

«Лист-відгук, який було надано за цим договором №18/12-301 від 30.12.2018 року не є фактично відгуком контрагента, а лише документальним засвідченням факту укладання договору у 2018 році. Ніяких відгуків чи рекомендацій зі сторони контрагента в листі не було надано. Таким чином даний критерій не був виконаний учасником в повному обсязі», – вказано у протоколі тендерного комітету УОП.

Після опублікування цієї інформації «Укроборонпром» повідомив, що тендерний комітет Концерну також взяв до уваги те, що компанія «Тех пром газ» фігурує у кримінальному провадженні за фактом контрабанди газу, яке розслідує Головне слідче управління Нацполіції спільно з Державною фіскальною службою.

Разом з тим, ТОВ «Тех пром газ» Русланса Голубевса відома «Укроборонпрому». Ця фірма була створена у 2018 році і з того часу їй вдавалось виграти державні підряди лише у підприємств «Зоря»-«Машпроект» (71,48 млн грн) та «Артем» (1,20 млн грн). Обидва підприємства входять в структуру «Укроборонпрому». При цьому по контракту з «Зорею»-«Машпроект» фірма продовжує стосунки і донині. Останні зміни до договору були внесені у лютому 2020 року і ними було встановлено, що з початку року газ коштує держпідприємству 6 410 грн за тис кубометрів.

Читайте також: Журналісти «Схем» жорстко відповіли Зеленському на погрози

В актуальному тендері «Укроборнпрому» третину всього газу також замовляють для «Зорі»-«Машпроект» як найбільшому підприємству у складі концерну. Однак у протоколі відхилення «Тех пром газу» не висловлено жодних претензій по діючому договору з підприємством концерну.

Відтак перемога перейшла ТОВ «Укр газ ресурсу» зятя Злочевського. Ця компанія у січні також була оголошена переможцем переговорної процедури по закупівлі газу «Укрзалізницею» в результаті відхилення низки дешевших пропозицій від інших фірм. Наразі переговорна процедура «Укрзалізниці» оскаржена в Антимонопольному комітеті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити