image
 |  2 15 Червня 2020 | 15:28

«Укрпошта» отримала грант на 80 тисяч доларів для закупівлі платіжних терміналів у села

"Укрпошта" отримала грант уряду Японії на 80 тисяч доларів для закупівлю і встановлення POS-терміналів у відділеннях в сільській місцевості з населенням менше 3000 жителів.

Про це повідомила пресслужба компанії.

У компанії вважають, що це дозволить здійснювати безготівкові розрахунки за спожиті товари та послуги населенню віддалених населених пунктів, в яких вже відсутні банківські установи: приймати платіжні картки для оплати комунальних послуг, поштових переказів, операцій зняття готівки і т.д..

Тендер на придбання POS-терміналів заплановано провести до кінця цього року через Prozorro.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям пообіцяли підняти мінімальну зарплату

Протягом двох років "Укрпошта" бере на себе зобов'язання забезпечити витрати на обслуговування та експлуатацію POS-терміналів, не витрачаючи кошти державного або місцевих бюджетів.

"Уявляєте - вже навіть в Японії зрозуміли, що Поштовий банк потрібен, що не дивно, так як Японський Поштовий Банк, з капіталізацією в 31 мільярд доларів є одним з найбільших в світі. Шановні депутати, як бачите ми не сидимо склавши руки, чекаючи прийняття закону 2788-д, а вже готуємо під нього інфраструктуру, навіть без копійки державних коштів", - коментує голова компанії Ігор Смілянськийю

Повідомляється, що зараз у найбільших 3100 поштових відділеннях "Укрпошти" встановлені та працюють понад 5000 POS-терміналів, а додатково придбані завдяки гранту пристрої забезпечать можливість розраховуватись безготівково ще майже 1 млн громадянам.  

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити