image
 |  4 27 Грудня 2017 | 18:30

«Укрпошта» стане банком: нові правила роботи

Нацбанк дозволив національним операторам поштового зв'язку брати участь в внутрішньодержавних і міжнародних платіжних системах. Щоб гроші могли пересилати всім.
Про це 27 грудня 2017 року повідомляє сайт «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укрпошти» і прес-службу НБУ.
Нацбанк дозволив національним операторам поштового зв'язку брати участь у внутрішньодержавних і міжнародних платіжних системах та пом'якшив умови видачі ліцензій на здійснення валютних операцій.
Надання фінансових послуг буде здійснюватися в національній валюті без відкриття рахунків. А ліцензії видавати - на підставі відповідних правил.
Рішення, на думку регулятора, полегшить доступ населення до переказу коштів без відкриття рахунків в сільській місцевості та віддалених районах України. НБУ вважає, що це буде стимулювати розвиток безготівкових операцій.
Щоб мати право здійснювати валютні операції, небанківські фінансові установи повинні будуть відповідати вимогам про відсутність циклічної структури власності та наявності погодження компетентного органу про придбання або збільшення істотної участі в НФУ.
Раніше «Укрпошта» розповіла, що компанія розглядає три сценарії розвитку фінансових послуг.
Перший сценарій - прийняття закону (НБУ і Мінфін виступили проти прийняття законопроекту №6601, яким «Укрпошта» наділялася правом надавати банківські послуги), другий сценарій - придбання банку, третій сценарій - стратегічне партнерство з банком. Подібне рішення буде прийматися або спостережною радою (яка ще не сформована), або власником ПАТ в особі Міністерства інфраструктури.
Зараз «Укрпошта» веде переговори з деякими невеликими банками з метою стратегічного партнерства.
НБУ вже виступив проти першого і другого сценаріїв, Міністерство фінансів також виступило проти покупки «Укрпоштою» банку.
Нагадаємо, «Укрпошта» оновила тарифи на посилки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити