image
 |  2 28 Лютого 2019 | 18:12

«Укрзалізниці» потрібно 6 мільярдів доларів на розвиток в найближчі п'ять років

Сума необхідних інвестицій у розвиток "Укрзалізниці", за оцінкою компанії, становить 6 мільярдів доларів, і в УЗ вже знають, де взяти гроші.

Про це заявив директор зі стратегічного розвитку та інвестиційної політики УЗ Антон Саболєвський на IІI Міжнародній конференції "Залізниці України: розвиток та інвестиції", - інформує ЦТС.

Як пояснив Саболєвський, ці кошти потрібно активно вкладати протягом п'яти років у модернізацію вагонного парку і залізничної інфраструктури.

При цьому дефіцит коштів "Укрзалізниці" на підтримку поточного стану галузі оцінюється в 2,5-3 млрд доларів.

Поліпшення ж операційної ефективності "Укрзалізниця" дозволить заощадити до 1,5 млрд доларів, уточнив Саболєвський.

Ще 1 млрд доларів, за його словами, компанія планує залучити на зовнішніх ринках запозичення. Окрім цього, знизити дефіцит на 500 млн доларів могла би ліквідація податку на землю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Вінничині чиновника посадили на 5 років за хабар

Нагадаємо, що раніше "Укрзалізниця" ввела обмеження на використання дизельного палива у зв'язку з припиненням поставок та критично низькими запасами.

Регіональним підрозділам було доручено максимально скоротити парк тепловозів, задіяних у маневровій роботі, та оптимізувати пропуск вантажних поїздів електрифікованими ділянками.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити