image
 |  5 7 Травня 2019 | 11:20

Унікальна виставка «Княгиня Ольга. Мальована стрічка» відкрилася у Володимирі-Волинському

6-го травня у фойє культурно-мистецького центру у Володимирі-Волинському презентували історично-мистецький проект «Княгиня Ольга. Мальована стрічка».

Про це інформує «ВолиньUA».

Це графічні роботи, які створили художниці з різних куточків України. Загалом над проектом працювали 20 художниць. Разом картини утворюють комікс про життя та державотворення княгині Ольги.

Нагадаємо, що це вже другий мистецький проект, який до нашого міста привезла викладачка педагогічного коледжу ім. А. Кримського - Тетяна Токарєва. Перший - був про Анну Ярославну, доньку великого князя київського Ярослава Мудрого.

Тетяна Токарєва розповідає: “У цьому році для головної героїні ми обрали дуже сильне ім’я єдиної жінки-правительки в історії держави - княгині Ольги. До робіт були, звісно, вимоги: всі вертикальні, кожна художниця вибрала етап з життя княгині Ольги, який дослідила. Домовилися малювати графічно в чорно-білих кольорах. Малювали на акварельному папері або папері для креслення на форматі А3. Ці роботи сканувалися, доповнювалися червоним кольором, а потім були збільшені та роздруковані”.

Про легенди, якими оспівана княгиня Ольга, розповіла науковий співробітник адміністрації Державного історико-культурного заповідника "Стародавній Володимир Орися Вознюк:

"Про її походження існують різні версії: ніби родом вона з Пскова, чи то народилася в родині скандинавів або ж була прийомною дочкою Віщого Олега, який і видав її заміж за свого вихованця Ігоря. Є також думка, що звали її Прекрасна і походила вона зі знатного роду Гостомислів".

Виставка у фойє культурно-мистецького центру діятиме то 24 травня.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити