image
 |  4 1 Червня 2019 | 16:36

Унікальне «полювання»: на Волині під час екпедиції зафіксували лебедя-шипуна з виводком (ФОТО)

Біля села Журавичі у Ківерцівському районі бачили багатодітного лебедя-шипуна.

Про це пише газета "Волинь".

Працівники відділу еколого-освітньої роботи та рекреації КНПП "Цуманська пуща" Юлія Грицюк та Максим Рудік 30 травня здійснили польовий виїзд на водойми в околицях села Журавичі, розташовані в межах нацпарку, які утворені на місці колишніх торфорозробок.

Мета виїзду: дослідження орнітофауни, фотографування флори, обстеження рекреаційного потенціалу цих територій.

Природодослідники під час польової експедиції зафіксували на фото лебедя-шипуна з виводком.

В результаті спостереження було виявлено значні колонії чаплі сірої та чепури великої. Окрім того, зафіксовано такі види: мартин звичайний, мартин жовтоногий, крячок річковий, крячок чорний, крижень, очеретянка велика, очеретянка лучна, очеретянка чагарникова, вівсянка очеретяна, лебедя-шипуна з виводком 8 каченят, окремо варто відмітити види, які на території парку спостерігаюся вперше і є новими видами для парку: кропив’янку рябогруду (Sylvia Nisoria) і пару нерозня (Anas Strepera) (вид ЧКУ), що кружляли над водоймами.

Із цікавих об’єктів флори було виявлено зозульки м'ясо-червоні (Dactylorhiza incarnata) (вид ЧКУ) та значні плантації смілки клейкої (Viscaria vulgaris). Біля угрупувань смілки літали метелики – мнемозини, які занесені до ЧКУ, та сонцевики будякові.

Обстежені стави є цікавими, мальовничими об’єктами для рекреації, на яких можна проводити туристичні та пізнавальні заходи для туристів, бьордвочерів, науковців.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити