image
 |  113 23 Вересня 2024 | 14:31

Управління держохорони закупило 4 позашляховики по 4 млн грн за штуку

Управління державної охорони України 16 вересня уклало угоду на придбання чотирьох спеціалізованих автомобілів на базі Toyota Land Cruiser по 3,93 млн грн за штуку. Поставити товар має єдиний учасник відкритих торгів ТОВ «ВіДі Автострада». Вартість контракту склала 15,73 млн грн.

Про це пише видання "Наші гроші" з посиланням на "Прозорро".

До 25 грудня мають поставити чотири чорні позашляховики 2024 року випуску, з дизельним двигуном об’ємом 3.3 л, що забезпечує понад 300 к.с., відповідає екологічному стандарту Євро-5, забезпечує максимальну швидкість 210 км/год та розгін за 6,9 секунд.

«Ленд крузери» повинні мати підігрів керма та сидінь, звукопоглинаюче скло передніх дверей, іонізацію салону, підігрів лобового скла та інші опції для комфорту водія і пасажирів. Системи активної та пасивної безпеки включають огляд на 360 градусів, стабілізацію, моніторинг тиску в шинах, систему попередження про зіткнення, датчики паркуванню тощо.

Додаткове обладнання для автомобілів передбачає металевий захист двигуна, захисну решітку в радіатор, зимову гуму, тонування вікон (крім лобового) та дорожній набір автомобіліста. Спеціалізоване обладнання — світлодіодні фари у решітку радіатора та під заднє скло, сигнальні маяки, а також потужний гучномовний пристрій з дистанційним світло-керуванням.

У виданні порівняли технічні характеристики автомобіля з тим, що продають у салонах. Найближчою до тендерної є модель Toyota Land Cruiser 300 з 3.3 Twin Turbo двигуном, а судячи по дисках, комплектації Premium ціною близько 3,6 — 3,9 млн грн.

Як йдеться на дилерських сайтах мова йде «про нове покоління легендарного Ленд Крузер». Автомобіль «спеціально створений для тих автолюбителів, хто не звик задовольнятися посередністю».

3,93 млн грн за Toyota Land Cruiser – це рекордна ціна за будь-який легковий автомобіль у закупівлях в системі «Прозорро» цього року. Раніше рекорд також належав Управлінню держохорони, воно у серпні замовило три розкішні позашляховики Лексус по 3,27 млн грн у ТОВ «ВіДі Еліт».

Читайте також: У Луцьку п'яний керманич "тойоти" в'їхав у паркан

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити