image
 |  2 17 Грудня 2018 | 15:18

УПЦ МП ще жива і діє: озвучена заява після позачергового Синоду

На позачерговому засіданні священного Синоду представники Української православної церкви Московського партріархату заявили, що не визнають створення автокефальної церкви в Україні і рішення об'єднавчого собору для них немає ніякого значення.

Про це повідомив керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній.

За його словами, на позачерговому засіданні священного Синоду було дано оцінку об'єднавчому Собору.

В УПЦ МП і надалі стверджують, що у єдину автокефальну церкву були об'єднані "неканонічні структури", "розкольницькі течії" і тому для Української православної церкви Московського патріархату "рішення цього зібрання немає ніякого значення".

"Священний синод вимушений був ухвалити відповідні рішення відносно двох наших архієреїв, які, незважаючи на рішення архієрейського Собору і священного Синоду, все ж таки взяли участь у зібранні 15 грудня", - сказав Антоній.

Зазначається, що митрополит Вінницький і Барський Симеон та єпископ Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) були звільнені зі своїх посад, а також їм заборонено священнослужіння.

Він наголосив, що відповідні рішення були прийняті і до тих священиків, які брали участь в об'єднавчому Соборі.

Антоній наголосив, що священний Синод прийняв звернення до вірян УПЦ МП, у якому повідомив про своє рішення і закликав помолитися за тих, "хто відійшов у розкол".

"Українська православна церква жива, діє і служить своєму народові", - заявив представник УПЦ МП.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити