image
 |  4 9 Вересня 2019 | 20:23

Юрій Сиротюк: «Ринок землі має всі шанси перетворитися на пограбунок тисячоліття»

Нещодавно почув тезу від однієї псевдо-експертині, що, виявляється, після введення ринку землі, врожайність зросте вдесятеро. Таких заяв «подібних» експертів, які ніколи не мали відношення ні до землі, ні до сільського господарства – зараз тисячі.

Нині, зрозуміло одне. Гарячкове бажання запустити ринок землі за умов відсутності ринкових відносин в сільському господарстві та всевладі баришівських районних судів, має всі шанси перетворитися на геополітичний пограбунок тисячиліття. 

Схоже Україну нічого не навчила ваучерна приватизація, яку так оспівували і яка мала зробити всіх «власниками заводів і параходів», або здача ядерної зброї. 

Тоді теж всі говорили про «приєднання до сім`ї цивілізованих народів», «неймовірні інвестиції», «міжнародні гарантії безпеки». В результаті отримали війну і розруху.

Чи стане відкриття ринку землі в нинішніх умовах «пограбуванням тисячоліття» чи економічною панацеєю? Передусім потрібна глибока експертна дискусія та врахування думки громадян.

Ось матеріал, який дає деякі відповіді про міфи щодо ринку землі.

Джерело: Yuriy Syrotyuk

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарас Яковлев розповів про своє політичне майбутнє

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити