image
 |  5 27 Вересня 2023 | 18:13

Уряд готовий підвищити тарифи на газ та електроенергію

Кабінет міністрів готовий підвищувати тарифи на газ та електроенергію для населення, при цьому збільшуючи субсидії на оплату комуналки.

Як повідомила міністр соціальної політики Оксана Жолнович, така ініціатива обговорюється в уряді в рамках наданих США пропозицій щодо лібералізації ринку газу та електрики в України, - пише УНІАН. 

За словами міністра, суть реформи полягає в тому, щоб дати можливість компаніям підвищувати тарифи на електроенергію та газ, водночас надаючи субсидії громадянам, чиї платежі на комуналку перевищують 15% від заробітку.

"Так, ми вже до цього готові. Ми вже розробили цифровий інструмент, який з листопада повноцінно запрацює", - сказала Жолнович в ефірі телемарафону.

Новий механізм дозволить автоматично сповіщати українців про право на субсидію. Наступного року на таку соціальну підтримку громадян планують виділити близько 50 млрд грн.

Міністр висловила сподівання, що коштів вистачить на те, щоб покрити всі запити та допомогти людям із низьким доходом пережити зиму та можливі підвищення комунальних платежів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожен четвертий автобус на Волині їздить з порушеннями

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити