image
 |  0 13 Січня 2020 | 16:18

Уряд хоче збільшити штрафи водіям

Парламентарії хочуть підняти штрафи і змінити розмітку заборони зупинки на дорогах. Уже зареєстрували проєкт закону №2628 авторства депутатів від "Слуги народу".

Крім того, поліція часто не може довести факт порушення, бо складно довести, на якій відстані, наприклад, від перехрестя перебуває машина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Реформатори» з Мінкульту задекларували шалену новорічну зарплату

Штраф за стоянку в забороненому місці хочуть підвищити до 3,4 тис. грн. А за стоянку на місцях для водіїв з інвалідністю або неправомірне використання знака на машині "водій з інвалідністю" пропонують штраф у 34 тис. грн.

З цієї суми 70% йтиме в місцеві бюджети на встановлення знаків і нанесення розмітки. При цьому розмітку теж хочуть змінити, бо суцільна жовта лінія мало виділяється на дорозі. Тому розмітку зроблять контрастнішою за розміром, формою і кольором.

Фіксація і доказ факту порушення правил зупинки зводитимуться до фото автомобіля з різних ракурсів. Також законопроєкт допускає використання камер відеоспостереження як доказ.

"На жаль, водії не хочуть розуміти, що зупинка поруч із пішохідним переходом значно обмежує огляд для пішохода і для машин, які рухаються по дорозі. Тому що водій на дорозі бачитиме припарковану машину, а людину, яка починає переходити дорогу, – ні. Також і пішоходу. Можливо, знаючи, що розмір штрафу немаленький, водії не ризикуватимуть своїм гаманцем, якщо не чужими життями", – зазначає Юрій Грек.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити