image
 |  14 9 Січня 2020 | 17:24

Уряд «слуг народу» вирішив не фінансувати надбавку за престижність праці вчителям

Уряд прем'єра Гончарука, сформований за поданням президента Володимира Зеленського, вирішив не фінансувати педагогам надбавку за престижність праці.

Про це власкору «ВолиньUA» стало відомо від освітян області.

Так, Кабмін виділив мізерні суми для фінансування надбавки за престижність праці вчителів. Якщо раніше педагоги отримували до 30% такої надбавки до заробітної плати, то тепер у середньому лише 5%. Між тим ОТГ та інші органи місцевого самоврядування не мають фінансової бази, щоб фінансувати те, що має фінансувати уряд. Це привело до нівелювання обіцяного росту зарплати. В результаті зарплата вчителів виросла в середньому на 100 - 180 гривень.

Читайте також: Українка – Зеленському: Не всі українці, що жuвуть за кордоном, мuють nосуд в Італії

Відзначимо, що більшість вчителів підтримували на виборах президента Володимира Зеленського, а під час виборів до Верховної Ради масово проголосували за партію "Слуга народу". В окремих луцьких педагогічних колективах рівень підтримки Зеленського і його партії сягав 70 - 80%.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський під час президентської виборчої кампанії обіцяв вчителям зарплату у 4000 доларів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити