image
 |  4 22 Лютого 2018 | 06:44

Уряд схвалив законопроект, що усуває дублювання функцій РДА, райрад і ОТГ

Уряд ухвалив законопроект Мінрегіону «Про засади адміністративно-територіального устрою України» — один із 17 пріоритетних законопроектів, які складають законодавчий маршрут децентралізації. Про це повідомив учора, 21 лютого 208 року, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, – інформує прес-служба Віце-прем’єр-міністра України. Зі слів Геннадія Зубка, цей перелік був підтриманий Координаційною радою донорів та спеціальними посланником Уряду Німеччини з питань децентралізації в Україні Ґеорґом Мільбрадтом. Законопроект – єдиний із 17, який ще не був поданий до Верховної Ради.
«Уряд підтримав цю нашу законодавчу ініціативу – проект закону «Про засади адміністративно-територіального устрою України». Він законодавчо врегульовує питання щодо порядку утворення, ліквідації, встановлення та зміни меж адміністративно-територіальних одиниць, назв населених пунктів та віднесення їх до певних категорій», – каже Віце-прем’єр-міністр України.
Він підкреслив, що законопроект встановлює трирівневу систему адміністративно-територіального устрою України – регіональний рівень (АР Крим і області), субрегіональний рівень (райони) та базовий рівень – громади, до складу яких входять один або декілька населених пунктів. Також запроваджується державна реєстрація адміністративно-територіальних одиниць.
«Із прийняттям законопроекту про адміністративно-територіальний устрій ми ліквідовуємо дублювання повноважень районної ради і РДА із органами місцевого самоврядування ОТГ, прибираємо надмірні витрати на утримання апарату РДА, підвищуємо якість надання послуг за рахунок збільшення фінансування бюджетів органів місцевого самоврядування в частині створення госпітальних округів, нового освітнього простору тощо. Це є необхідною умовою для подальшої успішної децентралізації», — наголосив Геннадій Зубко.
Зауважимо, що в Україні досі діє закон про адміністративно-територіальний устрій, який був прийнятий іще в 1981 році Указом Президії Верховної Ради Української УРСР.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити