image
 |  4 12 Травня 2022 | 14:47

Уся Луганщина без води, газу та електрики

Луганщина повністю залишилася без води та електрики.

У Новопскові окупанти самовільно втрутилися в роботу магістрального газогону, який транспортує газ до Луганщини й Донеччини, повідомив 12 травня голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

"Маємо інформацію про самовільне втручання з боку Новопсковського проммайданчика. Зафіксований несанкціоноване вилучення транзитного газу з магістрального газопроводу "Союз" в газопроводи ОРДЛО. Фактично ідеться про крадіжку газу. Учора зафіксували несанкціоновані зміни режимів транспортування газу, які свідчать про закриття газових кранів на компресорній станції в тимчасово окупованому Новопскові на магістральному газогоні "Новопсков-Шебелинка", - ідеться в повідомленні.

Понад 21 тис. абонентів Луганщини ще залишаються з газом. Це жителі п'ятьох населених пунктів, не в кожному з них газ є повсюди. Електропостачання немає скрізь в області. Працюють лише електрогенератори. Немає і централізованого водопостачання.

"Вцілілих об'єктів життєзабезпечення на Луганщині майже не залишилося. Росіяни знищують все на своєму шляху. Переважну більшість критичної інфраструктури доведеться будувати з нуля. Якісь лінії електропередачі ще можна відремонтувати, але не дозволяють постійні обстріли в районах пошкоджених ділянок", - додав Гайдай.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити