image
 |  270 23 Лютого 2024 | 16:46

Уже шість дощок на фасаді школи: у Володимирі відкрили меморіальні дошки загиблим Героям

У ліцеї №5 Володимирської громади відбулось відкриття меморіальних дощок на честь полеглих у російсько-українській війні бійців, які були випускниками цього навчального закладу.

Про це інформує сайт громади, - пише ВолиньUA.

На заході були присутні міський голова Ігор Пальонка, дирекція, вчителі та учні ліцею, а також рідні, друзі й однокласники загиблих Героїв.

Встановленням меморіальних плит на фасаді навчального закладу вшанували пам’ять випускників: Андрія Нікончука, який загинув у перший день повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року, Андрія Рудакова, який загинув 24 березня 2022 року, Євгена Ворошика, який загинув 4 жовтня 2022 року, Віктора Музичука, який загинув 7 жовтня 2022 року, та Павла Плісака, який загинув 3 липня 2023 року.

Як зазначила директорка ліцею №5 Ірина Костюк, довгий час на фасаді школи була лише одна меморіальна плита на честь загиблого у 2015 році Дмитра Головіна, а тепер їх уже шість. “Ми відкриваємо ці меморіальні дошки полеглим випускникам як знак нашої глибокої вдячності за їхній подвиг, за те, що вони віддали свої життя, аби ми жили у мирній та незалежній Україні. З меморіальних дощок Герої щодня зустрічатимуть нас та проводжатимуть поглядом, нагадуючи нам, що саме їм ми маємо завдячувати своїм життям”, – зазначила очільниця закладу.

“З меморіальних дощок на нас дивляться ще зовсім юні обличчя Героїв, які вчора навчались у цій школі, зростали у нашій громаді, мріяли та складали певні плани на життя. Ніхто з них не знав, що в Україну прийде війна і вони змушені будуть боронити рідну землю зі зброєю в руках. Нині їхній подвиг є прикладом патріотизму, мужності та жертовності для кожного з нас. Низько схиляю голову перед батьками та рідними загиблих. Ми у великому боргу за ту високу ціну, яку ви віддали заради нашої свободи”, – зазначив у своїй промові міський голова Ігор Пальонка.

Під час заходу своїми спогадами про загиблих Героїв ділились їхні вчителі та однокласниками. Слово надали також мамі Віктора Музичука Людмилі Дмитрівні та Наталії Поповій – сестрі Андрія Рудакова. Вони подякували усім присутнім за те, що бережуть пам’ять про їхніх найрідніших, віддаючи належну шану.

Чин освячення меморіальних дощок звершив настоятель храму святого Володимира отець Юрій. Після спільної молитви за душі воїнів Небесного легіону до дощок були покладені квіти та запалені лампадки. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громада не встигає оговтатися від втрат: на фронті загинув Захисник з Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити