image
 |  11 26 Квітня 2020 | 13:41

В аграріїв Волині весняна посівна іде за планом

Фермер з Володимира-Волинського Олександр Ващук розповів журналістам Суспільного, що в період з 24 по 28 квітня сіятимуть ярові культури.

Заступник директора фермерського господарства Олександр Ващук: "Сьогодні сіємо сою. На 100 га землі заплановано посіяти 15-16 тон насіння. Насіння заготовили у минулому році з власного врожаю. На полях Володимир-Волинського району працюють 5 одиниць техніки та 7 працівників -механізатори та різноробочі".

Фермер Олександр Ващук каже: культури посіяні восени, "перезимували" добре, ріпак та пшениця на 90 % дали всходи.

Заступник директора фермерського господарства Олександр Ващук: "Ціна на паливо відносно минулорічної ціни впала на 30%. Але ми боїмося, що врожай може бути низьким через нестачу вологи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, коли волиняни знову сядуть у автобуси

Міністр економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко: «Запровадження надзвичайної ситуації на території всієї України не передбачає обмеження вільного руху товарів. Отже, наразі аграрії забезпечені усіма необхідними матеріально-технічними ресурсами для проведення посівної кампанії (насіння, мінеральні добрива, паливо-мастильні матеріали тощо). Посівна 2020 розпочалася згідно з графіком. За даними Укргідрометцентру наразі є сприятливі умови для швидкого посіву».

Джерело: UA:Волинь.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити