image
 |  5 20 Листопада 2017 | 06:42

В антиукраїнській істериці в Польщі Дональд Туск побачив «план Кремля»

Останні дії правлячої партії Польщі "Право і справедливість" змушують підозрювати, що політики танцюють "під дудку Кремля".

Відповідне повідомлення у Twitter опублікував голова Європейської Ради Дональд Туск, - передає Depo.ua.

"Обережно! Інтенсивна суперечка з Україною, ізоляція в Євросоюзі, відхід від верховенства права та незалежності суду, атака на неурядовий сектор та вільні ЗМІ - стратегія партії чи план Кремля? Занадто схоже, щоб спати спокійно", - написав Туск.

Нагадаємо, 8 листопада президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання консультаційного комітету президентів України і Польщі з метою запобігання подальшої ескалації напруги між двома країнами.

11 листопада Порошенко під час телефонних переговорів зі своїм польським колегою Анджеєм Дудою обговорив проведення засідання Консультаційного Комітету президентів двох країн, лідери двох держав обмінялися також думками з актуальних питань двосторонніх взаємин.

Як ми вже повідомляли, 18 листопада польські прикордонники не впустили в країну заступника директора Українського інституту національної пам'яті, відповідального секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослава Шеремету, якого поляки внесли до так званого "чорного списку".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити