image
 |  4 3 Квітня 2018 | 18:21

В Аргентині відкрили пам’ятник українській Писанці (ФОТО)

У суботу, 31 березня, в місті Апостолес – колисці української імміграції до Аргентини – відбулося урочисте відкриття пам’ятника Писанці.
Про це 03 квітня 2018 року повідомляє сайт Української Всесвітньої Координаційної Ради.
В Аргентині відкрили пам’ятник українській писанціНа церемонії були присутні члени муніципального уряду, на чолі з мером міста Маріо Віалєм, релігійні громади, українська спільнота та інші гості.

Даний монумент – перший такого роду в Аргентині, що є і своєрідним символом взаємодії двох спільнот країни, які емігрували сюди ще 120 років тому – української та польської: кожна з них мала змогу оздобити по половині писанки, а сам пам’ятник було розташовано на перехресті вулиць «Україна» та «Польща».

В прекрасному виконанні прозвучали український і польський гімни, хором «Voces de Apóstoles», режисером якого Хектор Ванціні.
Отець Гільєрмонд Анджейович, парафіяльний священик Візантійсько-Української Обрядової Церкви, Святої Трійці благословив пам’ятник.
Розпис Писанки здійснювався українськими і польськими майстрами, автором української «половини» монумента був Мирослав Ясінський.Опадів в Україні не очікується (карта), буде багато сонця. Хіба вранці у північних областях трохи прикриє небо хмарами, але потім знову прояснить.
Вночі та вранці серпанки додадуть краси ще сіруватій природі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити