image
 |  2 26 Листопада 2018 | 10:32

В Бундестазі відреагували на агресивні дії РФ в Азовському морі

Ескалація Росією напруженості в Азовському морі доводить відсутність інтересу з її боку до пошуку шляхів мирного врегулювання конфлікту з Україною. 

Про це пише Європейська правда

Про це у своєму Twitter написав голова комітету німецького Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген (Християнсько-демократичний союз). 

"Так, на жаль. Ця ескалація є доказом того, що Росія, схоже, не зацікавлена в будь-яких результатах від переговорного процесу щодо України", - заявив він. 

 Реттген наразі є чи не єдиним німецьким політиком, який прокоментував агресію РФ в Азові. У МЗС ФРН на запит не відповіли, пише "Укрінформ". 

 Київ очікує від Берліна засудження агресивних дій Росії проти України та рішучих кроків для припинення курсу Кремля на воєнну ескалацію. 

25 листопада в районі Керченської протоки в Чорному морі прикордонні катери ФСБ РФ відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України. В результаті, за даними ВМС, росіянами було захоплено три кораблі й поранено 6 українських військовослужбовців.  

Під час засідання РНБОУ начальник Генштабу Віктор Муженко заявив, що  загалом на українських суднах перебували 23 особи, доля моряків з кораблів ВМС ЗСУ, які були захоплені російськими службами, Україні невідома. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РНБО України одноголосно підтримала пропозицію Президенту України ввести воєнний стан строком на 60 діб

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити