image
 |  4 28 Червня 2020 | 20:16

В Держприкордонслужбі пояснили, хто не потребує самоізоляції після перетину кордону

Відповідно до рішення уряду, самоізоляції після перетину кордону або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території не потребують особи, які мають негативний ПЛР-тест та абітурієнти.

Про це повідомляють у на пресцентрі Держприкордонслужби.

“Постановою КМУ від 25 червня № 522 внесено зміни до Постанови КМУ від 20 травня 2020 р. № 392 “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів”, — йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що зміни передбачають припинення самоізоляції та обсервації особи, яка прибула з країн зі значним поширенням COVID19, у зв’язку з перетином державного кордону або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та м. Севастополя та виїзду з них, у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено після в’їзду в Україну.

Окрім того, не підлягають самоізоляції співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, учасники ЗНО та вступних випробувань, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні Росії та європейських країн зафіксували підвищений рівень радіації

Також іноземцям та особам без громадянства, у яких відсутній поліс страхування, уповноважена службова особа підрозділу охорони державного кордону відмовляє у перетинанні державного кордону.

Це не стосується іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України та осіб, яких визнано біженцями, або які потребують додаткового захисту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити