image
 |  2 17 Червня 2019 | 11:16

В Індії помер юний волинянин, який чекав на пересадку серця

13 червня в Індії, чекаючи на пересадку серця, помер  15-річний волинянин Назар Балик. 

Про це у Фейсбуці написав Юрій Андреєв. 

"Він так і не дочекався свого нового серця в далекій Індії. Вічна пам'ять. Щирі співчуття мамі та рідним. 

Я ніколи не забуду як мама Назара записувала відео і просила у держави врятувати сина. А держава в особі чиновників просто "відморозилась".

І суспільство зробило вигляд, що нічого не відбувається. Деякі навіть розказували, що в Індії з пересадками органів українцям все добре і не треба панікувати.

Назар жив в Індії рік разом з мамою в очікуванні того, що для нього знайдеться серце. Не дочекався... 

Щодня в Україні помирають 9 людей так і не дочекавшись заміни свого хворого органу на донорський. І нікому немає до того діла...

В Україні майже не роблять трупних трансплантацій. Закон у нас давно є і навіть не один, лікарі є, які вміють приготувати орган, можуть і хочутьть рятувати людей, але сама система трансплантології не побудована, з реанімацій здорові органи померлої людини йдуть в землю разом з тілом. Замість того, щоб врятувати чиєсь життя...

Новий Президент над цим мабуть навіть ще і не думав. Повноцінного Міністра охорони здоров'я у нас немає вже три роки, а та жіночка, яка весь цей час виконує обов'язки міністра - грає в політику і роздає корисні поради в мвоєму Фейсбуці. 

Депутати зайняті передвиборчою кампанією, активісти своїми справами, грантоїди "пилять" гранти, прості люди обговорюють виборчі списки і шаурму.

А в цей час помирають важкохворі пацієнти, яким в Україні не можуть надати необхідну медичну допомогу. Щодня ми втрачаємо людей. Через злочинну бездіяльність чиновників і байдужість суспільства. 

Скільки ще має померти невинних дітей, щоб влада нарешті звернула увагу на проблему з пересадками органів в Україні?", - йдеться у дописі. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маленька волинянка потребує допомоги небайдужих, щоб почути світ

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити