image
 |  2 19 Серпня 2019 | 14:01

В Інституті раку торгували безкоштовними ліками для онкохворих

Суми хабарів за призначення і видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим коливалися від 3 тис. до 70 тис. гривень. У Києві викрили групу лікарів, причетних до корупційної схеми призначення і видачі безкоштовних медичних препаратів для онкохворих громадян.

Про це інформує департамент захисту економіки Національної поліції України, інформує glavcom.ua.

Згідно з повідомленням, 16 серпня правоохоронці провели санкціоновані обшуки у службових осіб Національного інституту раку МОЗ України.

“ Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці задокументували факти вимагання та отримання лікарями неправомірної вигоди від громадян, які лікуються від онкологічних захворювань, а також від суб’єктів господарювання за перемогу в процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків і медикаментів для потреб Інституту раку, – йдеться в повідомленні.

Суми хабарів за призначення і видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від 3 тис. до 70 тис. гривень.

Суми «відкатів» за перемогу в тендері становили 15-20% від загальної вартості укладених угод, повідомляють у поліції.

Однак, в Інституті раку відхрестилися від 20% "відкатів", про які заявила поліція. Мовляв інформація про вимагання хабарів посадовими особами НІР та 15-20% "відкатів" за перемогу у тендері від вартості угод є спотвореною та не відповідає обставинам кримінального провадження.

Дослівно: "Інформація, розміщена на сайті Нацполіції щодо "вимагання неправомірної вигоди від суб’єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб Інституту раку та суму "відкатів" за перемогу у тендері 15-20% від загальної вартості укладених угод" є спотвореною та не відповідає реальним обставинам кримінального провадження".

"Відповідно до положення ст. 62 Конституції України, "Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - наголосили в адміністрації Інституту.

Також в НІР підтвердили, що 16 серпня було проведено обшуки приміщень відомства в рамках кримінального провадження щодо можливих зловживань службовим становищем головним лікарем, його заступниками, іншими службовими особами під час закупівлі та розподілення медичних препаратів для лікування онкохворих.

"Триває службова перевірка ... фактів можливого зловживання службовим становищем посадових осіб інституту та досудове розслідування. Адміністрація та колектив всіляко сприяє правоохоронцям під час проведення слідчих (процесуальних) дій направлених на виявлення та документування протиправних дій злочинців", - заявили у НІР. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити