image
 |  2 12 Листопада 2022 | 16:46

В історичному музеї Володимира працювали столичні реставратори (ФОТО)

Художники-реставратори обстежили стан збереженості музейних предметів та надали консультації володимирським музейникам.

Завдяки іноземній благодійній підтримці Волинь стала одним з перших регіонів, який в умовах повномасштабної війни відвідали співробітники Національного науково-дослідного реставраційного центру України з метою огляду фондових колекцій та подальшої їх реставрації. Зокрема, на днях у Володимирському історичному музеї імені О.Дверницького працювала група спеціалістів під керівництвом заступника генерального директора ННДРЦУ з науково-реставраційної роботи Тетяни Бичко – ідеться на фейсбук-сторінці цього закладу.

Художники-реставратори різних реставраційних спеціальностей, зазначається в дописі, а також кліматолог, ентомолог обстежили стан збереженості музейних предметів за групами зберігання, надали консультаційно-методичні рекомендації щодо умов зберігання музейних цінностей. Крім цього, спеціалісти склали список предметів, які в перспективі будуть включені у реставраційні плани.

По завершенні роботи з музейними колекціями директор Володимирського історичного музею імені Омеляна Дверницького Володимир Стремковський презентував реставраторам одне з найдавніших міст України – Володимир, ознайомивши з його пам'ятками та яскравими періодами історії.

Таким чином не лише активізувалася та продовжилася співпраця Володимирського історичного музею з реставраторами, але й популяризувався туристичний потенціал міста.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити