image
 |  11 15 Жовтня 2021 | 16:21

В історичному урочищі на Волині урочисто відзначили день народження УПА (ФОТО, ВІДЕО)

В історичному урочищі Вовчак на Волині, де у жовтні 1942 року зродилась Українська Повстанська армія, урочисто відзначили черговий день народження УПА.

Заходи відбувалися за активною участю ветеранів АТО, "Легіону Свободи", активістів ВО "Свобода" з Турійщини, Володимирщини, Іваничівщини, Луцька та Маневич. У заходах також брали участь ветерани Братства вояків ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, Волинської ветеранської спілки політв'язнів і репресованих, представники місцевої влади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На батьківщині УПА розпочались урочистості з нагоди створення Армії Нескорених (ФОТО)

Відкривши "Стежку героїв", учасники вшанувань пройшли урочистою ходою до пам'ятних знаків полеглим Героям УПА, поклали до їх підніжжя вінки та квіти.

"Щиро радий вітати своїх земляків-волинян, гостей урочистостей з нагоди чергової річниці створення УПА на моєму рідному Вовчаку. Масова участь бійців АТО в цьогорічних заходах вкотре доводить правильність тієї тези, що нинішні захисники Вітчизни - прямі послідовники та спадкоємці сласних героїв УПА. Це - генетичний код нашої нації. І я вдячний своїм побратимам зі "Свободи" за відродження урочища Вовчак. Кількість людей, які прибули сьогодні сюди, яскраво засвідчує, що Вовчак справді став загальнонаціональним центром патріотичного виховання", - наголосив у своєму виступі заступник голови Волинської "Свободи", депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська «Свобода» бере участь у Марші слави УПА (ФОТО)

Олександр Пирожик також передав вітання учасникам заходів на Вовчаку від голови ВО "Свобода" Олега Тягнибока та голови Волинської обласної організації ВО "Свобода" Анатолія Вітіва. Він наголосив, що саме в ці дні "Свобода" відзначає 30-річчя з часу створення, і з цієї нагоди в Києві відбувається урочистий ювілейний з'їзд та вже традиційний велелюдний Марш слави УПА, в яких беруть участь і свободівці з Волині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пісня на ніч. До дня народження УПА: «Гей там, на півночі Волині...» – повстанська пісня

По завершенні урочистостей на учасників вшанувань очікував святковий концерт колективів художньої самодіяльності. 

Учасників концерту та ветеранів АТО частували вже традиційним повстанським кулішем.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити