image
 |  0 3 Січня 2018 | 13:56

В Іваничівському історичному музеї відкрили виставку «І прийдуть до тебе три празники в гості…» (ФОТО)

У Комунальному закладі «Іваничівський історичний музей» напередодні новорічно-різдвяних свят відкрили тематичну виставку під назвою «І прийдуть до тебе три празники в гості…», яка діятиме впродовж січня.
Виставку відвідали заступник голови Іваничівської райдержадміністрації Людмила Войтович та в.о начальника відділу освіти та молоді райдержадміністрації Світлана Корлоль.
Про це 3 січня 2018 року повідомили у Секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики Іваничівської райдержадміністрації.
Виставка складається з декількох розділів у яких представлені експонати з фондів музею. Перший розділ складає колекція поштових новорічно-різдвяних вітальних листівок другої половини ХХ століття і сучасних. Найцікавішою серед них є вітальна листівка «Свят-вечір в Україні», яка датується 1961 роком і надіслана родичами з Канади Надії Ярощук, жительці села Завидів Іваничівського району. Серед експонованих є листівки, виконані на фотопапері, що датуються 1965 роком.
У другому розділі виставки представлені дитячі малюнки на новорічно-різдвяну тематику.
Особливий інтерес відвідувачів викликає колекція скляних новорічних іграшок другої половини минулого століття. Серед них фігурки тварин, птахів, дітей, новорічні кулі та гірлянди…
Особливої атмосфери додає інтер’єр селянської хати-світлиці, де оформлена виставка. Тут експонуються різноманітні атрибути різдвяних свят, якими користувалися жителі краю в давнину, а саме: дідухи, різдвяний павук, зірка, маски ряжених…
Атмосфера виставки спонукає дорослих поринути у світ дитячих спогадів про Новий рік та Різдво, а дітей – глибше ознайомитися з традиціями святкування в Україні і, зокрема, нашого краю.
Секторі з питань внутрішньої та інформаційної політики Іваничівської райдержадміністрації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити