image
 |  0 6 Грудня 2017 | 09:07

В  Іваничівському районі близько 400 осіб ухиляється від строкової служби

Призовники, які в Іваничівському районі ухиляються від строкової служби, в 90% випадків, перебувають на роботі в Польщі.
Про це розповів військовий комісар в Іваничівському районі, підполковник Олександр Демчук.
- Налагодити роботу з юнаками призовного віку  - завдання нелегке. Враховуючи, що Іваничівський район знаходиться у прикордонній зоні. В 90% випадків, коли призовник не прибуває  у військкомат за викликом,  виявляється, що він перебуває закордоном. А саме в Республіці Польща.

Після закінчення навчання у школі, хлопці їдуть працювати в Польщу. Хочуть не відрізнятися від решти однолітків: купити  авто, завжди мати кошти на власні потреби.  Прикро, що  чоловічий обов’язок, служити Батьківщині, відходить на другий план.
За попередніми даними в районі, 23 призовника були комісовані за станом здоров’я, з них п’ятеро – тимчасово непридатні до військової служби.
- Ускладнює роботу військового комісаріату й те, що його повноваження розповсюджуються лише на селище Іваничі, - продовжує Олександр Демчук. -  А в сільській місцевості за усвідомлення хлопців відповідають спеціально призначені особи в сільських радах або ж сільські голови. Трапляються випадки, коли ж вони, власне, й «прикривають» ухильників.

Дещо краща ситуація з охочими служити за контрактом. Щороку на кожен район встановлюється план: яку кількість військових потрібно залучити. На Іваничівщину такі показники помірні. Це залежить від кількості військовозобов’язаних. Служба за контрактом тут має популярність. До кінця року мають виконати план на 100%.
На завершення розмови  Олександр Демчук наголосив, що для військових комісарів важливо навчитися співпрацювати з молоддю. Пояснити, що служба в армії – це не дідівщина і випробування, а справжнє загартування духу і тіла. Найголовніше – це захист Батьківщини, а значить, батьків, дітей і всього українського народу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити