image
 |  0 6 Грудня 2018 | 19:44

В Іваничівському районі вакцинуватимуть диких звірів від сказу із залученням авіації

В Іваничівському районі в середині грудня 2018 року розпочнеться пероральна вакцинація хижих диких тварин від сказу із залученням авіації. 

Про  це  інформує  власкор  «ВолиньUA»  з  посиланням  на  офіційну  групу  Литовезької  ОТГ  у  Фейсбук.   

Іваничівське РУ ГУ Держпродспоживслужби у Волинській області   звертається  з  проханням: 

«ПРИ ВИЯВЛЕНІ ПРИМАНКИ НЕ БРАТИ РУКАМИ І НЕ ПЕРЕНОСИТИ ЇХ З МІСЦЯ НА МІСЦЕ, ТИМ БІЛЬШЕ ДОДОМУ!  ОСОБЛИВО застерегти дітей, при знайденні приманок з вакциною не гратись з нею, а тим більше не пробувати, не розламувати!!!» 

Робота проводиться з використанням авіатранспорту та орієнтовно триватиме 10-12 днів. Польоти проводяться по визначених паралельних лініях, з відстанню між ними орієнтовно 1 км. Вакцина (приманка) абсолютно не шкідлива для людей та тварин, екології та використовується на території Європейського Союзу більше 10 років. Для проведення даного заходу буде використана вакцина «Броварабіс V-RG», яку розповсюджуватимуть з літака.  

Просимо все населення району ДОТРИМУВАТИСЯ ЗАХОДІВ ОСОБИСТОЇ БЕЗПЕКИ та в даний період не знаходитись поблизу лісових масивів. Приманка безпечна, має вигляд невеликих брикетів. розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясо-кісткового борошна. Всередині приманки знаходиться капсула із вакциною проти сказу. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іваничівщина: незабаром побачить світ книга про загиблих в АТО мешканців району 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити