image
 |  5 2 Квітня 2018 | 09:55

Кір поширюється: ще один випадок зареєстрували в Іваничівському районі

За останній тиждень у різних районах області на кір захворіло близько 30 осіб. Один випадок зафіксований в Іваничівському районі.
Про це інформує власкор Волинь UA.
Кір – гостре інфекційне захворювання, що характеризується лихоманкою, інтоксикацією, ураженням верхніх дихальних шляхів і плямистою висипкою на шкірі, - повідомляє завідувач лабораторним відділенням, лікар епідеміолог Іваничівської ЦРЛ Наталія Мариніна.  Перші симптоми дуже схожі на симптоми ГРВІ . Упродовж 3 - 5 днів у людини спостерігається нежить, кашель, гарячка. Опісля з’являються висипання на обличчі та шиї. Пізніше - по всьому тілу. Гострий період неускладненого кору триває у середньому 10 днів. Небезпека кору полягає у ймовірності розвитку ускладнень -- це може бути запалення легень, бронхіт, менінгіт, енцефаліт, середній отит.
Ліків від кору не існує, єдиний надійний метод профілактики захворювання — вакцинація.
Наразі, в Іваничівському районі є достатня кількість вакцини проти кору.  Лікарі наполегливо просять батьків не зволікати і захистити своїх дітей від хвороби – зробити щеплення проти кору в пунктах щеплень по місцю проживання.
Як писало наше видання, щотижня на Волині реєструють нові спалахи кору. 
 
 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити