image
 |  14 22 Лютого 2021 | 22:24

В Камінь-Каширському районі перейменують село

Село Старий Чорторийськ, що в Камінь-Каширському районі, може зовсім скоро втратити приставку «старий» та стане просто Чарторийськом.

Про це йдеться в пояснювальній записці Комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Верховної Ради України від 12 лютого 2021 року.

Вперше зазначений населений пункт згадується під назвою «Чєрторыєскъ» у «Повісті минулих літ» під 1100 роком. У такому ж вигляді вона кілька разів зустрічається на сторінках Галицько-Волинського літопису.

У найбільш відомих довідникових виданнях назва населеного пункту визначається як Чарторійскъ, Чарторийськ, Чарториськ, Черториськ. З 1946 року у Волинській області офіційно обліковується село Старий Чорторийськ (Довідник «Українська РСР. Адміністративно-територіальний поділ», К.,1947, стор. 60).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському лісі знайшли «білі» гриби (ФОТО)

Питання про перейменування села Старий Чорторийськ Камінь-Каширського району Волинської області підтримане територіальною громадою на загальних зборах громадян, погоджено відповідно до законодавства, розглянуто і схвалено Старочорторийською сільською, Маневицькою районною та Волинською обласною радами.

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримує подання Волинської обласної ради щодо перейменування села Старий Чорторийськ Камінь-Каширського району Волинської області на село Чарторийськ. До слова, перейменування села Старий Чорторийськ ініційовано Старочорторийською сільською радою з метою повернення селу його історичної назви.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити