image
 |  0 5 Серпня 2023 | 12:53

В Казахстані планують заборонити товари зі знаками Z, V та ПВК Вагнера

У Казахстані хочуть заборонити товари з символікою Z, V та ПВК Вагнера. З прилавків хочуть забрати товари з подібною символікою, оскільки вони викликають «неоднозначну реакцію» у суспільстві.

Про це повідомляє NV.

«У 2022 році у зв’язку з російсько-українським конфліктом, що почався, в Казахстані почастішали факти демонстрації, зокрема на одязі, іграшках, транспортних засобах символіки Z або V, — заявив прокурор відділу захисту громадських інтересів прокуратури Семея Куат Бапінов.

Він наголосив, що є факти продажу та реклами в торгових мережах іграшкової дитячої продукції під різними найменуваннями. зокрема, Армія Росії, Ввічливі люди і так далі, які, за його словами, викликали «неоднозначну реакцію в суспільстві».

«У зв’язку з цим Генпрокуратурою РК (Республіки Казахстан, — ред.) у поточному році направлено пропозицію до уряду РК про законодавчу заборону та встановлення адміністративної відповідальності за виготовлення, зберігання, ввезення, перевезення та розповсюдження на територію країни атрибутики, символіки, знаків, що використовуються протиборчими сторонами у збройних конфліктах, у військових або інших насильницьких діях проти суверенітету та політичного режиму іншої держави», — повідомив прокурор.

Повідомляється, що підприємцям порадили вилучити з продажу друкарсько-бланочну, іграшкову продукцію, сувеніри, а також інші товари народного споживання «етнополітизованої спрямованості». Крім того, орендодавцям торгових майданчиків порекомендували не рідше одного разу на місяць проводити візуальний огляд продукції, яку реалізують орендарі.

22 травня 2022 року Верховна Рада ухвалила закон про заборону символіки, яку використовують Збройні сили РФ у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали сніданок бійців волинської бригади (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити