image
 |  0 30 Листопада 2019 | 14:08

В Луцьку покажуть польську стрічку «Хрещення»

В рамках проекту «Дискусійний кіноклуб «Плеограф» в Луцьку» відбудеться показ стрічки «Хрещення» режисера Марціна Врони.

Про це інформують організатори.

Захід відбудеться 2 грудня, о 18:30. Місце: кінотеатр Multiplex (РЦ «Промінь», просп. Президента Грушевського, 2). Вхід вільний.

Сюжет розгортаться навколо хлопця з провінційного Тарнова Міхала, який змушений тікати до столичної Варшави. У великому місті з красивою дружиною Маґдою та новонародженим сином він веде ззовні ідеальне життя. Міхал має все, про що можна мріяти: нову сім’ю, власний бізнес та розкішну квартиру на останньому поверсі сучасного житлового будинку. Спокій порушує поява Янка – приятеля з давних років, котрий згодом має стати хресним батьком їхньої дитини. Перша зустріч Маґди і Янка є досить напруженою. Спільне минуле друзів приховує небезпечну таємницю. Міхал пропонує Янкові роботу в своїй фірмі, яка виготовляє вікна. Приятеля ж більше притягує таке життя, яке Міхал колись провадив, ведучи бізнес з Грубим, перед яким тепер має борг. Він ділиться з Янеком своїм планом, згідно з яким приятель повинен зацікавитись його дружиною та заопікуватись дитиною. Маґда не знає що відбувається, вона є лише частиною гри, правил якої не знає. Атмосфера вдома стає дедалі напруженішою. На початку все йде за планом, але Міхалу важко погодитись з тим, що відбувається. Він щораз частіше залишає Маґду саму з Янеком, щораз частіше виходить з дому. Вона ж відчуває небезпеку, але не знає як їй запобігти. Янек зустрічається з Грубим. Наближається день хрещення, в якому Янек буде змушений прийняти рішення, наслідки якого закарбуються в ньому назавжди.

Трейлер:

Захід розпочнеться зі вступної лекції представника Центру кінокультури «Zorza» (Холм, Польща) Пьотра Стемальщука. Після перегляду відбудеться обговорення фільму, під час якого кожен зможе поділитися враженнями від побаченого.

Читайте також: Лучанка підробила документи, щоб отримати соцдопомогу

Показ відбудеться польською мовою з використанням субтитрів українською.

Довідково:

Проект «Дискусійний кіноклуб «Плеограф» в Луцьку» впроваджується за аналогією до дискусійних кіноклубів, які з 1956 року діють в Польщі. Формат події передбачає 3 складові: коротка лекція від кінокритика, представника знімальної групи про режисера і процес та контекст створення стрічки, перегляд картини польською мовою з використанням субтитрів українською, дискусія.

Реалізує проект Генеральне консульство Республіки Польща в Луцьку. Як організатори Дискусійного кіноклубу в Луцьку та волонтери до проекту долучені студенти-полоністи Факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки та ГО «Мистецьке об’єднання «Стендаль». Українські субтитри надає Польський інститут в Києві. Сторінка проекту у Facebook: https://www.facebook.com/klubkinolutsk.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити