image
 |  229 11 Вересня 2021 | 15:08

У Луцьку пpезентували сатиpичний pоман «Записки офіцеpа Чеpвоної аpмії»

Презентація українського видання «Записки офіцера Червоної армії» польського письменника Сергіуша Пясецького відбулася за ініціативи Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку. В рамках заходу відвідувачі також змогли насолодитися грою польського актора Драматичного театру у Білостоці Кшиштофа Лавнічака, який виконав монодраму за мотивами книги.

Про це повідомили на офіційному веб-сайті Волиньpади.

Як зазначив Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, історія письменника Сергіуша Пясецького досить цікава. Він народився в 1901 році і юнаком втік з дому в Петербург та зсередини побачив, як виглядає більшовицька революція. Власне після цього він почав брати активну участь у боротьбі з більшовизмом. У міжвоєнний період потрапив в тюрму, де почав писати свої книги.

«Він написав багато книг – близько 30, які дуже цікаві. І якщо глядачам сподобається «Записки офіцера Червоної армії», ми будемо планувати перекласти інші книги цього автора», - зауважив Славомір Місяк.

Заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт підкреслив, що Сергіуш Пясецький - людина з неймовірним почуттям гумору та сарказму, які не лишають байдужими читачів. Увесь свій талант він вклав, аби описати більшовизм і його абсурдність.

«Ця книга читається на одному подиху. Він зробив все, аби ми відчули дух абсурду нової влади, нової держави і її ідеології, яка прийшла і окупувала територію Вільно і навколишнього краю. І дивуєшся, як в цій реальності жили люди і мислили її категоріями», - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зібрали дані з п'яти континентів: у Луцьку презентували книгу «Спогади про Лесю Українку» (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити