image
 |  68 21 Листопада 2023 | 19:22

В Міноборони прокоментували можливість звільнення Наєва та Тарнавського

Міністр оборони України Рустем Умєров прокоментував можливе звільнення Сергія Наєва з посади командувача Об’єднаних сил та Олександра Тарнавського з посади командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Сил оборони України.

Про це інформує УНІАН.

"Є питання, які були перехідними, до того як я був призначений міністром. Всі ми в постійному контакті з Генеральним штабом і я спілкуюся зі всіма командувачами, якщо такі речі відбуваються, то вони відбуваються по питанням, які або порушувалися раніше, або обговорюються для того, щоб ми досягли більшої ефективності", - сказав міністр, відповідоючи на запитання під час брифінгу з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

При цьому очільник Міноборони зазначив, що для нього особисто зараз викликом є "стандарти НАТО, принципи і що потрібно військам", а для партнерів України важливо, щоб ми спілкувалися однією мовою, бо ми хочемо "прийти до НАТО і ці стандарти дуже важливі".

"А тема, яка стосується зміни командувачів, вона проходить по всім параметрах, які ми внутрішньо в своєму периметрі обговорюємо. Тобто в цьому плані мушу сказати, що рішення доки не прийнято, але ми робимо все можливе, щоб підвищити ефективність. Якщо це трапиться, то ми дуже відкрито будемо завжди комунікувати про це", - зазначив Умєров.

Нагадаємо, за даними джерел УП, міністр оборони Рустем Умєров готує подання на звільнення командувача Медичних сил ЗСУ Тетяни Остащенко, командувача Оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського та командувача Об'єднаних сил Збройних сил України Сергія Наєва.

Зеленський 19 листопада за поданням міністра оборони звільнив командувача Медичних сил ЗСУ Тетяну Остащенко. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді хочуть змінити закон про мобілізацію та військову службу

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити