image
 |  0 9 Вересня 2018 | 05:59

В Москві - істерика: РПЦ погрожує Константинопольському патріархату розривом стосунків

У Російській православній церкві (РПЦ) заявили, що розірвуть євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом у разі, якщо православна церква України отримає автокефалію. Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, про це заявив представник РПЦ, митрополит Іларіон у російському телеефірі.
За його словами, методи церковної дипломатії «в українському питанні» наразі практично вичерпані.
«РПЦ розірве євхаристійне спілкування з Константинопольським патріархатом у разі надання автокефалії Українській церкві», – повідомив представник РПЦ і додав, що «Константинополь вчинив з РПЦ підло і підступно».

Сьогодні синод Російської православної церкви виступив із заявою, в якій висловив «рішучий протест і глибоке обурення» у зв’язку рішенням Константинопольського патріархату призначити у Києві двох екзархів (повірених). Заяву розміщено на сайті Московського патріархату.
«Дане рішення ухвалене без узгодження з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом і митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм і є грубим нехтуванням церковних канонів», – наголосили в РПЦ та пообіцяли дії у відповідь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прелюдія Томосу: «українські абзаци» з Доповіді Патріарха Варфоломія на Синаксі

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити